HARJOITUKSET

Migael-hankkeessa luodaan useita pelillisiä harjoituksia, jotka keskittyvät kaivosalan erilaisiin aihealueisiin ja tilanteisiin. Yhdessä ne muodostavat laajan kokonaisuuden kaivosalan työtehtävistä ja niihin valmistautumisesta realistisessa ympäristössä. Kaikki harjoitukset ovat ladattavissa tällä sivulla yksittäisinä harjoituksina ohjeiden kera.

Tutustu alla harjoitusten teknisiin vaatimuksiin ja kuvauksiin niiden sisällöstä. Jokaisen harjoitteen tiedoissa kerrotaan, millä laitteella se on pelattavissa ja mitä siinä harjoitellaan.  

Harjoituksiin lisätään äänimaailma ja ne hiotaan palautteiden perusteella täysin valmiiksi vuoden 2021 loppupuolella. Tällä hetkellä sivustolla olevat pelit ovat kehitysvaiheessa. 

1. Panostus/Räjäytys

Räjäytys ja panostus -harjoituksessa luodaan eri arvoisia panostuksia ja katsotaan, miten ja missä niitä voi räjäyttää ja esikatsella räjähdystä. Harjoitus tehdään avolouhoksessa, jossa käyttäjä pääsee suunnittelemaan panostuksen ja toteuttamaan räjähdyksen. 

Tavoite: Harjoittele erilaisten panosten luomista ja toteuta räjähdyksiä avolouhoksessa.

 

 

Pelattavissa PC:llä ja VR-laseilla (Oculus).

2. TyöturvaKORTTI

Harjoituksessa opitaan, mitä tulee olla tehtynä ennen peränajoa ja louhintaa. Ympäristö on tehty aidon kaivoksen pohjalta ja se havainnollistaa, minkälaista kaivoksessa työskentely on.

Tavoite: Tarkastele kaivosympäristöä työturvakortin ohjeiden mukaisesti ja tarkista, onko tila kunnossa vai epäkunnossa.

 

Pelattavissa VR-laseilla (Oculus Quest ja Rift) sekä Android-laitteilla.

3. AjoonlähtötarkAstus

Harjoituksessa käydään läpi kaivoskoneen ajoonlähtötarkastus. Koneen kunto, mittarit ja työntekijän varustukset tarkastetaan oikeaoppisesti.

Tavoite: Tarkasta, onko kaivoskone käyttövalmiina ja merkitse, mitkä asiat ovat kunnossa tai epäkunnossa.

 

Pelattavissa VR-laseilla (Oculus) tai mobiililaitteilla (Android). Androidilla on myös mahdollista pelata myös AR-versiota!

4. turvallisuustoimenpiteet ennen ja jälkeen räjäytyksen

Harjoituksessa käydään läpi avolouhoksen turvallisuustoimenpiteet ennen ja jälkeen räjäytyksen. Peli on suunnattu kaiken ikäisille ja opettaa hauskalla tavalla pelaajaa tekemään kaikki tarvittavat toimet.

 

Tavoite: Tarkista ja toteuta turvallisuustoimenpiteet avolouhoksella ennen ja jälkeen räjäytyksen. 

 

PC-peli.

 

5. PERÄNAJON TYÖVAIHEET

Tässä peliharjoituksessa pääset hyppäämään harjoittelijan rooliin kaivoksella ja seuraamaan peränajon seitsemää eri työvaihetta. Tarinallisessa pelissä seuraat työnjohtajan opetusta interaktiivisesti ja suoritat tehtäviä.

 

Tavoite: Seuraa työnjohtajan opetusta peränajon työvaiheista ja suorita minipelejä sekä tehtäviä aiheesta.

 

Pelattavissa sekä PC:llä että Oculus Rift -virtuaalilaseilla ja ohjaimilla.

 

VIIMEINEN HARJOITUS TULOSSA PIAN!